4 ideje za brezplačni marketing

V začetnih fazah vašega novega podjetja morda ne boste imeli sredstev, ki bi jih lahko porabili in namenili v namen marketinga. Kar pa ne pomeni, da ni brezplačnih načinov, s katerimi boste vseeno imeli uspešen marketing. Obstaja več vrst priložnosti in možnosti, ki jih lahko izkoristite na spletu – samo vedeti morate, kje iskati.

V brezplačni marketing boste morali vložiti nekoliko več svojega časa in kreativnosti. Takšen marketing je primeren za mlada podjetja, ki se šele prebijajo na trg. Predstavljam vam 4 ideje za brezplačni marketing, ki jih lahko pričnete uporabljati že danes.

brezplačni marketing

4 ideje za brezplačni marketing

1. Začnite pisati blog

Blog vam lahko pomaga, da vaše podjetje ustvari svoje ime preko privržencev, ki vas bodo spremljali. Je način, preko katerega se lahko neposredno povežete s svojimi potrošniki. Ne pozabite, da je eden glavnih ključev uspešnega bloganja to, da ste konsistentni in dejavni. Mirujoč ali zapuščen blog ni vreden nič.

2. Optimizacija za iskalnike (SEO)

Optimizacije za iskalnike ne smete nikoli podcenjevati. Svetujem, da se naučite osnov SEO s pomočjo knjige oz. priročnika ali poiščete webinarje, videoposnetke ali gradivo na internetu in poskrbite, da bo vaša spletna stran visoko pozicionirana med najdenimi rezultati v Googlu in bo posledično privabila več obiska.

3. Družbena omrežja

Facebook, LinkedIn, YouTube, Instagram, Twitter, Pinterest, Google+… Družbeni mediji niso samo orodje za pridobivanje sledilcev in boljšo izpostavljenost vašega podjetja. Družbeni mediji vam lahko pomagajo pri mreženju, tako na osebni ravni kot tudi na poslovni ravni. So orodja za raziskovanje vaše konkurence in ciljnih skupin potrošnikov. Organizirajte javne dogodke preko družbenih omrežij in promovirajte svoje izdelke ali storitve.

4. Seznam lokalnih storitev

Če registrirate svoje podjetje v storitvi Google My Business, ga bodo potencialni potrošniki lažje našli pri iskanju v Googlu, prikazalo pa se bo tudi na Google Maps aplikaciji. Vse kar morate storiti je, da izpolnete obrazec in se registrirate, nato pa preverite, ali je vaše podjetje potrjeno. Microsoft Bing ima podobno storitev, za katero je tudi potrebno izpolniti obrazec in ste prijavljeni.

Pri uporabi teh metod marketinga ne boste porabili denarja, ampak boste vložili svoj trudi in čas. Prepričana sem, da se vam bo porodila še kakšna dodatna zamisel, kako svoje podjetje promovirati brezplačno in učinkovito.

 

4 ideje za brezplačni marketing
Tagged on:             

Št. komentarjev: 1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.