YouTube platforma za trženje lokalnih podjetij

Socialni mediji kot poslovno orodje?

Večina ljudi takoj pomisli na Facebook, Twitter ali Instagram, ne pa na YouTube platformo. Vseeno pa je YouTube socialna in vplivna platforma za trženje majhnih/lokalnih podjetij. Ustvarjanje in objavljanje video vsebin na YouTubu je odlična priložnost in način za povečevanje prepoznavnosti in verodostojnosti vašega lokalnega podjetja.

YouTube

Zbrala sem nasvete za povečanje učinkovitosti vašega poslovnega računa na YouTube platformi.

Najbolj priljubljeni kanali na YouTubu so tisti, ki imajo velike količine dosledno posodobljene vsebine. Če želite uporabiti video kot marketinško orodje, morate imeti dobre in zanimive posnetke. Obstaja veliko načinov za izdelavo video vsebin za lokalna podjetja. Webinarji so postali zelo priljubljeni in zaželeni, ko razlagate vsebino in želite svoje sledilce poučiti. Infografika, kadar želite izdelek ali storitev pokazati, ali pa predstaviti. Pomemben je tudi sam profil podjetja, ki vključuje zgodbo in zgodovino podjetja.

Ko si ljudje – sledilci – ogledajo vaše videoposnetke, bodo ocenili njihovo kakovost in pustili komentarje. Če želite ohraniti zagon, morate čim hitreje spremljati in odgovoriti na vse povratne informacije. Če je mogoče, prilagodite svoje odgovore vsakemu obiskovalcu in rajši ne uporabljajte avtomatskih, vnaprej pripravljenih odzivov.

Ljudje iščejo na YouTube na enak način kot v Googlu – s ključnimi besedami in besednimi zvezami, ki opisujejo, kaj iščejo. YouTube da velik poudarek na zanimive, premišljene naslove video posnetkov. Zato ne dajajte dolgočasnih, kratkih ali običajnih naslovov.

Opisi vaših videoposnetkov v YouTubu morajo biti kratki, informativni in večnamenski. Opišite vaš video v enem stavku ali dveh (z uporabo vaših ključnih besed) in vključite povezavo do spletnega mesta vašega lokalnega podjetja za ljudi, ki bi želeli izvedeti več o vas.

Veliko majhnih/lokalnih podjetij je imelo odlične rezultate, ko so na YouTube objavili videoposnetke pričevanj svojih strank. To je zelo učinkovit način za izgradnjo zaupanja in verodostojnosti z ljudmi, ki morda potrebujejo dodatno spodbudo, da preizkusijo vaš izdelek ali storitev.

Samo zato, ker ste ustvarili svoj YouTube kanal, še ne pomeni, da ga bodo ljudje iskali. Kot del učinkovite strategije YouTube platforme poskrbite, da boste svoj kanal promovirali! Ko objavite nov videoposnetek, o tem sporočite svojim sledilcem preko objav na Facebook-u in Tweeter-ju. Prav tako lahko posnetek objavite na svoji spletni strani.

5/5 - (2 votes)
YouTube platforma za trženje lokalnih podjetij

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.