Oglašujte z Google AdWords

Dosezite potencialne stranke, ki so od vašega podjetja oddaljene le nekaj kilometrov, z Google AdWords, ali pa oglase prikazujte v celotnih regijah in različnih državah. Odločitev je v vaših rokah, pri tem pa plačate le klik na vaš oglas. Pomembno je, da vas stranke opazijo natanko takrat, ko v Googlu iščejo neko stvar ali storitev, ki jo vaše podjetje ponuja, točno to pa lahko dosežete z Google AdWords.

Google AdWords ponuja kar nekaj možnosti za doseganje ciljnih skupin in potencialnih strank. Možnosti za oglaševanje so besedilni oglasi v iskalnem omrežju, slikovni prikazni oglasi, video oglasi na YouTubu in oglasi v aplikacijah za mobilne naprave, vse sem podrobnejše predstavila v drugem delu članka.

Dejstvo je, da se v Googlu dnevno izvede milijone iskalnih poizvedb. Z vašim oglasom lahko poskrbite, da vas bodo stranke opazile in razmislile o vaši blagovni znamki, ponudbi ali storitvi.

Predstavitev vseh štirih možnosti oglaševanja Google AdWords

Google

Oglasi v iskalnem omrežju Google

Ustvarite oglas, v katerem ljudem poveste, kaj ponujate. Izberite ključne besede, ki bi jih potencialne stranke lahko vpisale v iskalnik Google, in prišle z njimi do vašega podjetja. Določite dnevni proračun in oglas bo pripravljen za prikazovanje potencialnim strankam.

Prikazni oglasi

Prikazni oglasi se prikazujejo v več kot 650.000 aplikacijah in na več kot 2 milijonih spletnih mest. Na ta način se bo vaš oglas pojavil tam, kjer je vaša ciljna skupina. Na voljo imate: besedilne oglase, oglase v Gmail-u, pasice in oglase v aplikacijah.

Video oglasi

Naredite svoj video, ustvarite lastni YouTube kanal in video nanj naložite. Uporabite AdWords za začetek prikazovanja oglaševalske akcije v YouTubu (vaš video bo prikazan ob sorodnih videih in rezultatih iskanja v YouTubu). Svojo ciljno skupino lahko izbere in določite dnevni proračun. Za preverjanje uspešnosti uporabite YouTube Analytics.

Oglasi za aplikacije

Predstavite svojo aplikacijo na preprost način uporabnikom naprav Android ali iOS v Googlu, pri čemer niso od vas zahtevane nobene oglaševalske izkušnje.

Vnesite želeno besedilo in svojo lokacijo, Google pa bo za vas oblikoval in ustvaril oglase za aplikacije po meri, ki jih boste lahko v več oblikah prikazovali po celotnem Googlovem omrežju. Oglase lahko kadar koli spremenite. Obvezno določite dnevni proračun. Razmislite o svojih željah, kaj so vaši cilji in pričakovanja od uporabnikov in njihovih dejanj v vaših aplikacijah in Google bo vaš oglas prikazal uporabnikom, za katere je najverjetneje, da bodo takšna dejanja izvedli.

 

Naučite se oglaševanja na Googlu – Mihov.com spletne storitve d.o.o.,

nudi individualna usposabljanja Google AdWords v trajanju 3 šolskih ur. Tečaj vodi strokovnjak z veljavnim opravljenim certifikatom “Google AdWords Qualified” za področja iskalnega omrežja, prikaznega omrežja in mobilnih oglasov, ki ima z oglaševanjem v omrežju AdWords več kot 8 let izkušenj.

Oglašujte z Google AdWords

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.