Vsebina oglasov v marketingu

Vsebina oglasov v marketingu ni nič drugega kot ustvarjanje ustreznih in prepričljivih vsebin za ciljne kupce. Fokus je vedno na strategijah potrošniškega procesa, s poudarkom na nakupu. Lahko bi rekli, da so že jamski ljudje risali na stene z namenom prodaje oziroma menjave svojih produktov in zgodb.

Spletni marketing najbolje deluje, če se osredotočite samo na eno ali dve stvari v vašem podjetju. Morda imate različne izdelke ali storitve, vendar izberite enega ali dva, ki bosta glavna in s katerima boste naredili dobro marketinško kampanjo. Vprašajte se tudi: »Kaj prodajam?« Redko je to izdelek ali storitev, na splošno se prodaja korist, nekaj na kar lahko potrošnik reagira čustveno. Recimo, če prodajate ribiške palice, prodajate navdušenje, da bo nekdo ujel ribo z vašo ribiško palico. Če prodajate kozmetiko ali športne produkte, prodajate lepoto…

vsebina

Najbolj uspešni oglasi uporabljajo besede, ki se nanašajo na stranko. Vedno uporabljajte besede kot so ti, vi, oni in nikoli, ne uporabljajte fokusa nase – jaz, naše podjetje. Ustvarite več čustvenih besed, ki naj bodo povezane z vašim proizvodom ali storitvijo na zabaven, prijeten, sproščujoč, spodbuden način. Nato uporabite vsaj eno od teh besed v vsakem oglasu.

Ustvarite tekstovni oglas za vsak produkt ali storitev v svoji oglaševalski kampanji, ter ne pozabite, da naj vsebuje vsaj tri ključne besede. Tekstovni oglasi so največkrat dolgi 60 znakov, zato jih dobro izkoristite. Vaše oglase skušajte prilagajati glede na letni čas, praznik ali dogodek. Tudi slika v oglasu naj bo dobro izbrana.

vsebina

Sledenje vaši marketinški kampanji je ključnega pomena pri ohranjanju njene učinkovitosti. Obstaja veliko načinov, kako ugotoviti, kaj deluje in kaj ne. Če boste pozorni, boste izvedeli več o svojih oglasih in spoznali načine, kako jih prilagoditi najboljšim rezultatom. Zapomnite si, učinkovita marketinška kampanja ni nujno draga ali težko izvedljiva. Uspešne marketinške kampanje so v dosegu vsakega podjetja, ne glede na to, kakšen je vaš proračun.

Dejstvo je, da tradicionalni marketing ne deluje več tako, kot je včasih. Glavna razlika je, da je danes potrošnik v popolni nadvladi. Če ne želi podeliti svoje pozornosti z vašim podjetjem, je ne bo. Zato delajte na pripovedovanju zanimivih zgodb, naj bo vaša vsebina drugačna in naj vam prinese iskano pozornost. S tem ne želim povedati, da tradicionalni marketing v celoti ne deluje več, sploh ne, v kombinaciji z oglaševanjem lahko še vedno prinaša rezultate. Bistvo je, da marketing ni črno bela stvar, in vas tradicionalni pristopi lahko še vedno rešijo v kombinaciji z vašimi cilji in prizadevanji. Ne polagajte vseh svojih jajc v isto košaro, razmišljajte široko.

 

Vsebina oglasov v marketingu
Tagged on:                         

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.