Zakaj je logotip vašega podjetja pomemben?

Logotip je obraz vašega podjetja! Odraža vašo osebnost, vrednost in vaša načela. Kvaliteten logotip je vaše najmočnejše marketinško orodje, zato je pomembno, da je dobro zasnovan.

V marketinškem svetu se je zelo težko uveljaviti brez logotipa. Logotip je osnovni znak do vašega izdelka ali podjetja. Za primer vzemimo avtomobile, ki jih brez logotipov ne bi tako hitro prepoznali, kot jih danes. Logotip vam v trenutku pove državo, tradicijo, vrednost in osebnost podjetja, ki izdeluje dotični avtomobil, brez ene same besede.

Različne študije so pokazale, da ljudje prepoznavamo slike in oblike hitreje kot besedilo. Kar je predvsem v današnjem svetu multimedije bolj resnično in pomembno, kot kdajkoli prej.

Logotip avto

Nepremišljen logotip lahko zlahka uniči podobo vašega podjetja. Po drugi strani pa skrbno zasnovan logotip doseže kupno javnost in jim sporoči vrednost vašega podjetja ali izdelka. Zato je vse odvisno od kvalitete in miselnosti, vložene v vaš logotip.

4 glavne točke kvalitetnega logotipa

1. Logotip je vaš obraz

V podjetniškem svetu je »slika« vse. Že samo s krepkim in poudarjenim logotipom lahko odražate agresivnost, ki je za nekatera podjetja zaželena (avtomobili, šport) ali pa mehkobo, ki prida podjetju (zdravstveni zavarovalnici) trdnost, sigurnost in varnost. Vse je odvisno od vaše ponudbe in vaših kupnih strank. Glede na poplavo logotipov na enem mestu (internet, televizija) je nujno, da ima vaš logotip smisel, da predstavlja nekaj posebnega in edinstvenega za um potrošnika, ter vas loči od ostale konkurence.

2. Zvestoba potrošnikov

Poznavanje je ključ za rast vašega podjetja. Zvestoba potrošnikov ali zvestoba blagovni znamki pomeni, da bo vaš logotip zadostoval za prepoznavanje vašega podjetja in da se bo potrošnik nemudoma povezal z vašim podjetjem samo na podlagi slike – logotipa. Takšno prepoznavnost dosežete tako, da vsakič, ko je vaše podjetje ali izdelek podjetja prikazan, poleg njega stoji vaš logotip.

3.  Marketinško orodje

S skrbnim marketingom lahko vaš logotip postane glavni razlog za prodajo izdelka ali storitve, ki ga kot podjetje ponujate. Za primer bom vzela Nike profesionalno športno opremo. Njihova marketinška strategija je bila povezovanje priljubljenih in uspešnih športnih oseb z blagovno znamko športne opreme.

4. Logotip kot podpis

Vaše lastniško in pravno ime ter prikaz logotipa je vaša zaščita pred ponaredki. Poceni ponarejeni izdelki se težko približajo kvaliteti vašega logotipa in potrošnik lahko hitro opazi razliko. Poleg tega pa lahko tudi vložite tožbo, saj je vaš logotip kot vaš podpis.

Zato je pomembno, da investirate v svoj logotip podjetja že na začetku vašega razvoja in skrbite zanj, ter ga pametno uporabljate kot vaše najmočnejše marketinško orodje. Vi in vaše podjetje boste nagrajeni.

 

4/5 - (2 votes)
Zakaj je logotip vašega podjetja pomemben?
Tagged on:                         

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.