5 marketinških napak lokalnih podjetij

Marketing vašega lokalnega podjetja je eden najbolj razburljivih delov vašega posla, zato vam bom predstavila 5 marketinških napak, ki se jim lahko izognete.

Ko pregledate vse možnosti in vse načine, na katere lahko kombinirate vaše marketinške aktivnosti, je na tisoče načinov, kako seznaniti potencialne stranke in javnost z vašim podjetjem, izdelkom ali storitvijo. Najboljši del marketinga je, da lahko prilagodite vaše marketinške aktivnosti glede na to, katere se najboljše obnesejo za vaše lokalno podjetje.

Čeprav verjamem, da so na splošno napake pozitivna izkušnja, saj se iz njih veliko naučimo, lahko prihranite veliko časa, energije in denarja, če se izognete vsaj nekaterim. Pripravila sem seznam marketinških napak, ki se jim kot lastniki lokalnega podjetja lahko izognete.

5 marketinških napak

5 marketinških napak lokalnih podjetij

1. Brez marketinškega načrta

Če promovirate svoje lokalno podjetje brez marketinškega načrta, bi lahko rekli, da iščete iglo v senu. Morda boste imeli srečo in končali z zelo uspešnim rezultatom, ki si ga želite za svoje lokalno podjetje. Vendar pa boste v procesu porabili ogromno svojega časa in denarja ali pa preprosto ne boste dosegli nobenega rezultata. Zato priporočam, da si naredite marketinški načrt. Naj bo to vaš prvi korak v svetu marketinga.

2. Ni ciljne skupine strank

Zelo pogosta napaka lokalnih podjetij je, da štejejo za potencialne stranke vse ljudi, ne glede na svoje izdelke ali storitve. Tudi če prodajate izdelek ali storitev, ki je namenjena širokemu krogu kupcev, ko govorimo o marketingu, govorimo o ciljni skupini strank, na katere boste ciljali. Na način, da izberete svojo ciljno skupino, boste lažje oblikovali sporočilo in uporabili pristope, ki jih bodo dosegli neposredno.

3. Strah pred socialnimi omrežji

Socialna omrežja so v zadnjih letih postala ena od najbolj cenovno dostopnih in učinkovitih tehnik marketinga lokalnih podjetij. Lastniki lokalnih podjetij lahko usmerijo veliko svoje energije in prizadevanja v socialna omrežja z namenom, da bi privabili nove potencialne stranke. Marsikdo od njih se ne zaveda pomembnosti dveh vprašanj, in sicer: katero je pravo socialno omrežje za njihovo lokalno podjetje in kakšni so njihovi cilji. Ko se odločite za svoje socialno omrežje, bodite konsistentni v skrbi za vaš profil in vzdržujte raven kakovosti. V nasprotnem primeru vam lahko lastno socialno omrežje naredi več škode kot koristi.

4. Ignoriranje konkurence

Lastniki lokalnih podjetij se največkrat želijo prepričati, da se razlikujejo od svoje konkurence, ne zavedajo pa se koliko se lahko naučijo od svojih največjih nasprotnikov. Priporočam, da svojo konkurenco redno sledite preko iskalnika Google, socialnih omrežij in njihove spletne strani. Na ta način boste pridobili dragocene informacije o tem, na kaj se odzivajo stranke, kako predstavljajo podjetje in storitve, kaj je njihov marketing in kje so njihove slabosti. V sledenju konkurenci boste odkrili nove marketinške možnosti za vaše podjetje.

5. Zavračanje novih marketinških metod

Veliko lastnikov lokalnih podjetij vodi svoja podjetja v rutinskih postopkih. Rutine so dobre za vodenje, kar se tiče upravljanja s časom podjetja in pri rutinski produktivnosti. Kar pa je na “žalost” čisto nasprotje marketinga. Marketing se zelo hitro in neprestano spreminja, zato je edini način, da kvalitetno promovirate vaše lokalno podjetje, da ves čas ostanete v koraku s spremembami in novostmi. Ne bojte se sprememb in ostanite odprti za nove možnosti, ki se ponujajo. Preizkušajte nove marketinške aktivnosti, saj vas lahko navdihnejo in neprestano privabljajo nove potencialne stranke v vaše lokalno podjetje.

Osredotočite se na napake, ki sem vam jih predstavila in se jim poizkusite uspešno izogniti, ali pa sledite napakam v svojem podjetju in jih spremenite še danes.

 

 

 

 

5 marketinških napak lokalnih podjetij

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.