Pomoč strankam je vrednota za vaše podjetje

Pomoč strankam je daleč najbolj dragocena storitev, ki jo lahko ponudite kot podjetje. Obstajata dva učinkovita načina za izboljšanje poslovanja vašega podjetja:
1. Povečanje prodaje
2. Zmanjšanje stroškov

Zelo težko boste znižali stroške poslovanja podjetja, vedno pa lahko ponudite boljšo pomoč in storitve za vaše uporabnike, stranke in kupce ter s tem povečate prodajo. Predstavljam vam 5 razlogov, zakaj verjamem, da je pomoč strankam pomembnejša kot karkoli drugega v vašem podjetju.

Pomoč strankam

5 razlogov, zakaj je pomoč strankam pomembnejša kot karkoli drugega v vašem podjetju

1. Gradite zaupanje

Ljudje bodo ostali zvesti podjetju, če imajo dobre razloge za zvestobo. V nasprotnem primeru je na voljo dovolj konkurence, za katero se lahko odločijo ter vas zamenjajo. Zaradi tega morate še toliko bolj delati in pomagati svojim strankam, s čimer boste gradili zaupanje v svojo blagovno znamko in vaše podjetje. Z zagotavljanjem najboljše pomoči in storitev za stranke boste povečali zaupanje ter obdržali stranke in pridobili zveste potrošnike.

2. Pomoč strankam je pomembnejša kot cena

Marsikatera študija potrošnikov je pokazala, da so potrošniki pripravljeni plačati več v zameno za dobro izkušnjo in varnost. Pomoč in storitve za stranke potrošniki uvrščajo na prvo mesto, torej še pred ceno.

3. Razvijajte svoje podjetje in svoje ime

Če se tega še ne zavedate, naj vas opomnim, da je informacija »od ust do ust« najbolj močan zaveznik, kar jih lahko imate. Kaj bo vaša stranka povedala drugim, lahko vaše podjetje uniči ali pa ga povzdigne. Ko boste vložili trud v pomoč in storitve za vaše stranke, bodo ljudje začeli govoriti o vas. Zapomnili si bodo vaše ime in vaše podjetje, ter pridobili zaupanje v vas. Od vas je odvisno, ali boste zagotovili za vaše podjetje brezplačno reklamo, ki vam jo bodo omogočile zadovoljne stranke. Širile bodo informacijo o vaši ponudbi, pomoči in storitvah.

4. Dobra pomoč strankam

Težave se vedno pojavijo, ne glede na to, kako se jim želite izogniti. Nemogoče je izvajati popolno poslovanje z vsemi strankami. Lahko pa zagotovite, da trenje med stranko in podjetjem ne postane problem. Če stranke vedo, da boste na voljo, da bodo lahko govorile o pritožbah in se bodo njihova nezadovoljstva obravnavala pravilno, bodo raje poslovale z vami.

5. Dolgoročni odnos

Včasih so podjetja sklepala posle ne glede na posledice, ki jih je sklenjen posel prinesel. Važna je bila samo takojšnja prodaja. Danes je važno, da se stranka vrne in da z njo gradimo dolgoročni odnos. Za vašo stranko morate poskrbeti. Stranka ne želi biti le številka, želi biti oseba, ki potrebuje vašo storitev ali izdelek. Želi osebno izkušnjo z vašim podjetjem. Dobra pomoč strankam bo zagotovila, da vam bo stranka zaupala, kaj si želi in dala možnost, da z njo zgradite dolgoročno poslovanje.

Imejte v mislih teh 5 stvari, ki sem jih izpostavila, da boste razmišljali in razumeli, kako pomembna za vaše podjetje in uspeh sta pomoč in odnos s strankami. Poskrbite, da boste stranki ponudili najboljše storitve in odlično pomoč ob težavah, saj je to edinstven način, s katerim boste v podjetju lahko dosegli boljše rezultate.

 

Pomoč strankam je vrednota za vaše podjetje
4.5 (90%) 4 glas[ov]

Pomoč strankam je vrednota za vaše podjetje

Št. komentarjev: 1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.