Internetni marketing; enostaven in učinkovit seznam opravil 2017

Čeprav smo že daleč stran od novoletnih zaobljub za leto 2017, se da še vedno zelo veliko storiti in doseči z vašim spletnim poslovanjem.

Za vas sem pripravila preprost, a zelo učinkovit seznam opravil internetnega marketinga, ki bo pripomogel k rasti vašega podjetja. Dosezite uspeh korak za korakom.

Vseeno je, ali imate že vzpostavljeno dobro spletno prisotnost, ali pa ste šele začeli, ta kontrolni seznam bo okrepil vaše poslovanje ali pa vas usmeril na pravo pot. Seznamu morate dodati predvsem svojo kreativnost in doslednost. Z razumevanjem in poznavanjem osnov lahko kasneje raziskujete in ustvarite svoj lasten seznam opravil, ki bo pisan na kožo vašemu spletnemu poslovanju. Ne pozabite, vsi nasveti zahtevajo vaše trdo delo, potrpežljivost in doslednost.

Seznam je sestavljen iz šestih korakov, ki bodo dvignili vašo spletno prisotnost in privabili nove potencialne stranke ter obiskovalce.

6 korakov za učinkovit internetni marketing

1. Zgradite učinkovito spletno stran

Ne samo učinkovito, ampak tudi boljšo. Konec koncev, vaša spletna stran je prva stvar, ki jo obiskovalec vidi, kjer ga lahko pridobite ali pa v hipu izgubite. Če spletni strani v zasnovi manjka dizajn in uporabniška izkušnja, vaša prihodnost podjetja morda ni najsvetlejša. Vendar se ne ustrašite preveč, saj ustvarjanje spletnih strani v tej moderni dobi ni tako težko, kot si morda mislite.

S pomočjo platforme WordPress lahko zgradite in ustvarite profesionalno spletno stran brez znanja kodiranja. Posodobite jo s svojimi poslovnimi informacijami in že boste na pravi poti, da presenetite svoje stare stranke in nove obiskovalce. Obiskovalec namreč sodi spletno stran predvsem po njeni vizualni podobi in funkcionalnosti. Torej, če vaša spletna stran in prisotnost ne predstavljata kakovosti, začnejo obiskovalci dvomiti o vašem podjetju in vaši uspešnosti.

2. Optimizacija spletnih strani – SEO

Vaša spletna stran je lahko videti najboljša na svetu, po vseh modernih, kvalitetnih standardih, vendar, ali je res vredna truda, vložka, če je nihče ne najde?

Preden boste začeli z gradnjo vaše spletne strani, se morate zavedati optimizacije spletne strani za iskalnike (SEO). Vaše življenje bo veliko lažje, če jo začnete optimizirati že, ko jo gradite. Razmišljajte o naslovnih oznakah, meta opisih in drugih SEO prijaznih besedilih, ki jih morate dodati na vašo spletno stran. Ob ustrezno strukturirani spletni strani je ključnega pomena, da se spletna stran vašega podjetje uvršča visoko v spletnih iskalnikih. Višja kot je uvrstitev, več prostega prometa bo vaša spletna stran ustvarila.

Lanek 1

3. Uporabniška izkušnja

Ko obiskovalec pristane na vaši spletni strani, ali začne klikati po njej, in če že ničesar ne kupi, ali vas vsaj kontaktira? Ali pa takoj, ko pristane na vaši strani, pritisne gumb nazaj in jo zapusti? Na vse to morate biti pozorni. Brezplačna orodja, kot so Google Analytics, vam bodo pomagala boljše razumeti, kaj vaši uporabniki počnejo na vaši spletni strani, zaradi česar boste lahko tudi boljše prilagodili strukturo spletne strani obiskovalcu. Spletna stran, ki zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo, bo lažje obdržala obiskovalce za daljši čas.

4. Ciljano tekstualno oglaševanje – SEM

Kombinacija med SEO in plačljivim prometom  je zelo učinkovit način promocije vašega  podjetja na spletu. No, če ste omejeni na določen proračun, se rajši sprva držite optimizacije za iskalnike in nato počasi napredujte v plačan promet (plačano iskanje ali marketing socialnih omrežij).  Ne pozabite, da SEO ne pokaže rezultatov hitro, lahko bodo minili meseci, ko boste lahko šele opazili prve rezultate. Svetujem, da hitrih sprememb in rezultatov ne pričakujete, ko začnete, saj boste razočarani nad procesom, ki vedno zahteva svoj čas. Seveda je odvisno od kakovosti in strukture vaših objav, ter kako konkurenčne so vaše ključne besede.

Za vse, ki vas vseeno zanimajo hitri rezultati in imate neomejen proračun oz. vam je vseeno če zapravite malo več denarja, predlagam uporabo SEM (ciljano tekstualno oglaševanje). Pri tej vrsti oglaševanja lovimo uporabnike, ki nas potrebujejo in jih peljemo na točno določeno stran v oglasu. Čeprav se zdita SEO in SEM podobna in tudi delujeta skupaj, nista ista. SEO je samo del večjega brata SEM.

5. Email marketing še vedno deluje

Email marketing je še vedno ena izmed močnejših metod sklepanja poslov. Ne samo, da je poslovno orientirana metoda, zlahka se oblikuje zelo osebno in s tem deluje na uporabnika manj vsiljivo. Pomaga vam ustvariti odnos s stranko, zgradi zaupanje in pridobi zveste stranke, obiskovalce vašega podjetja. Predlagam, da na svoji spletni strani ustvarite okence (pop-up) za zbiranje novih email naslovov in s tem ponudite obiskovalcu možnost vpisa na vašo mailing listo.

Lanek2

6. Oglaševanje v iskalnem omrežju in prikazno oglaševanje

Za tiste, ki ste že bolj napredni, svetujem metodo oglaševanja na klik (PPC ali pay-per-click), saj omogoča, da pridobite nove obiskovalce na vašo stran zelo hitro. Priporočam, da se pred pričetkom uporabe te metode izobrazite o njenem delovanju in ne pričnete kar takoj. Tudi če imate prost proračun uporabe, lahko PPC izprazni vaš žep izredno hitro, brez pravih rezultatov.

Seveda bi lahko o vsakem koraku napisala še marsikaj, vendar naj koraki delujejo kot smernice k boljšemu razumevanju procesa internetnega marketinga. Kot sem omenila na začetku članka, začnite z osnovami in napredujte počasi. Vedno imetje v glavi, da marketing zahteva čas, potrpljenje in doslednost.

 

 

5/5 - (1 vote)
Internetni marketing; enostaven in učinkovit seznam opravil 2017
Tagged on:             

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.