Vsebinski marketing v 3 korakih

“Actually talk to your customers. Use the language that they use. Talk about the things they talk about. Never feed salad to a lion.”

– Jay Acunzo

Vsebinski marketing v nasprotju s klasičnim načinom trženja, ki na uporabnikova ušesa samo kriči prodajna sporočila, pripoveduje zgodbo podjetja. Vsebinski marketing predstavljajo zapisi na blog, članki, nasveti, novice… Skozi vsebinski marketing imate možnost izražanja svojega mnenja in stališč, ki vaši spletni strani ali spletni trgovini dodajo vrednost in vsebino. Hkrati boste z dobro vsebino pridobili tiste prave stranke, ki vam bodo ostale zveste.

 

Content writing

1. Ugotovite, kaj vaše stranke zanima

Preden se lotite pisanja vsebine priporočam, da to naredite premišljeno in se najprej posvetite spoznavanju vaših strank. Pri tem si lahko pomagate z različnimi orodij, ki vam bodo proces olajšala in ga sistematično razdelila. Ko boste enkrat ugotovili, kaj vaše stranke zanima, kaj jih teži in ob kakšnih vsebinah se najbolj sprostijo, boste na pravi poti in lahko začnete s pisanjem.

2. Vestno ustvarjajte vsebino

Na prvi pogled bi težko povezali vsebinski marketing s prinašanjem dobička, vendar dolgoročno z vsebinskim marketingom pridobivate zveste stranke, ki od vas dobijo več kot samo izdelke oziroma storitve. Na tak način vas stranke lažje spoznajo, vi pa imate več možnosti, da jim zlezete pod kožo. Seveda je priporočljivo, da v vsebino vključite tudi slike in video vsebine, s katerimi boste lahko še bolj poudarili svojo osebnost. Frekvenca objavljanja vsebine je odvisna od vaše odločitve in potrebe vaših strank. Priporočam, da objavite nov zapis vsaj enkrat na teden.

3. Poskrbite za promocijo

Na žalost sama objava vsebine na vaši spletni strani še ni dovolj, da bi dosegla vaše stranke in jih pripeljala na vašo spletno stran. Ko objavo zapišete, se pravi marketing pravzaprav šele začne. Da bi dosegli kar največ uporabnikov, lahko promovirate svoje objave s pomočjo Googlovih oglasov, družbenih medijev ali na kakršenkoli drug inovativni način, ki si ga lahko zamislite. Če bo vaša vsebina zanimiva in jo boste tudi pridno dodajali, bodo imele stranke razlog, da se vračajo na vašo spletno stran. To za spletno stran pomeni več obiska, za vas pa več možnost za nakup vašega izdelka ali storitve.
Vsebinski marketing je izredno primeren predvsem za majhna podjetja, ki si ne morejo privoščiti večjih finančnih vložkov, saj se da z relativno malo denarja doseči veliko. Potrebujete le veliko domišljije in iznajdljivosti, s katero boste vsekakor dosegli svoje cilje.

Vsebinski marketing v 3 korakih
Ocenite prispevek!

Vsebinski marketing v 3 korakih

Št. komentarjev: 1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja