5 marketinških trikov podjetja Apple

“You have to be burning with an idea, or a problem, or a wrong that you want to right. If you’re not passionate enough from the start, you’ll never stick it out.”

– Steve Jobs

Apple je ameriško multinacionalno tehnološko podjetje s sedežem v Kaliforniji, ki se ukvarja z oblikovanjem, razvijanjem in prodajo elektronskih naprav, programske opreme in spletnih storitev. Predvsem je podjetje znano po svojih dovršenih produktih in svoji edinstveni prodajni tehniki, ki je drugačna od ostalih in na svojem področju praktično nima konkurence. Produkti so visoko kakovostni in preprostega izgleda, opremljeni z znanim logotipom. Cene se gibljejo v visokem rangu.

Apple

 

Apple ima neverjetno podporo uporabnikov in je že četrto leto ocenjeno kot največ vredna blagovna znamka, katere vrednost je bila leta 2016 ocenjena na 178.1 milijard ameriških dolarjev. Marketing Applovih produktov je pravzaprav zelo preprost. Istočasno, ko se večina tržnikov trudi povečati vrednost svojega podjetja v uporabnikovih očeh in s svojimi kompleksnimi modeli bombardirajo potrošnike z informacijami, Apple preprosto pove tako kot je. Njihovi produkti so enostavno in elegantno oblikovani, brez odvečnih ne-funkcionalnih “okraskov”, ki naj bi po zmotnem mnenju mnogih povečali vrednost produkta.

Ravno zaradi vsakodnevnega prenasičenja z informacijami je Applova preprostost tako prepričljiva, da se uporabniki z znamko zelo lahko poistovetijo in jo hitro vzamejo za svojo. Uporaba Applovih produktov je v družbi postala pravi statusni simbol in sporoča pripadnost določeni skupnosti, ki izraža način življenja. Vse to je Applu uspelo doseči s kakovostnimi napravami, preprostim dizajnom in edinstvenim načinom trženja, ki stremi k ustvarjanju skupnosti. V naslednjih nekaj vrsticah boste izvedeli, kako lahko dobre marketinške prakse podjetja Apple uporabite v svojem podjetju.

1. “Product placemenet”

Product placement je posebna vrsta trženja, ki se je v preteklosti izkazala za zelo uspešno. Ta način marketinga poteka tako, da v trženje svojih storitev oz. produktov vključite slavno osebo. Ne glede na to, ali gre za znanega podjetnika, glasbenika, pisatelja, igralca – dokazano je, da se za nakup potrošniki prej odločijo, če v reklami vidijo znano osebo, saj imajo občutek, da to osebo poznajo, ji posledično bolj zaupajo in so prepričani, da ta oseba zna dobro izbrati izdelek oz. storitev. Apple tak način marketinga uporablja tako, da svoje produkte, ob boku slavnih igralcev, prikazuje celo v filmih.

2. Bodite preprosti

Pogosto podjetja v želji za prepoznavnostjo in izstopanjem malce zanese. To se zelo hitro pokaže v zapletenem izgledu produkta in še bolj zapleteni predstavitvi (lansiranju na trg), ki je največkrat predolga in opremljena s “prevelikimi” besedami. Glede na to, da smo potrošniki na vsakem koraku prenasičeni s posredovanjem in vsrkavanjem informacij, nas tak način ponujanja izdelkov oz. storitev največkrat zmede in hitro lahko zgrešimo bistvo. Apple svoje preprosto oblikovane izdelke pokaže na zelo preprost način, brez odvečnega besedila in olepšanih besed. Podobno lahko tudi vi svoje izdelke oz. storitve pokažete in predstavite tako, da bo bistvo najbolj očitno. Ljudje smo vizualna bitja, zakaj ne bi vizualizirali svoje ponudbe s sliko ali kratkim videoposnetkom.

3. Ustvarite izkušnjo

Apple je ustvaril nakupno izkušnjo v obliki zgodbe. Na tak način nakupovanja sploh ne občutimo samo kot zapravljanje denarja, ampak kot pravcato izkušnjo. Kratka in jedrnata zgodba, ki je povrhu morda še duhovita in simpatična, lahko naredi veliko več, kot staromodni marketinški nagovori, ki kupce direktno nagovarjajo v prodajo.

4. Stojte za nečem

Zelo pomembno je, da kupcem pokažete, v kaj verjamete in kakšne so vaše vrednote. Slednje morajo prežemati vsak delček vašega podjetja. Izkušnja nakupovanja v katerikoli Applovi trgovini (ali na spletu), ne glede na državo, je povsod enaka. Že sam izgled trgovin se od države do države ne razlikuje. Njihovi zaposleni točno vedo, kakšna je prodajna procedura, vsi pa tudi na enak način predstavljajo izdelke. Povsod in vsak trenutek mora biti kupcem jasno, kje so in kaj jim ponujate. Tako si tudi zmanjšate možnost, da bi vas zamenjali s konkurenco.

5. Ustvarite zanimanje

Apple vsak nov produkt najprej zelo skrivnostno napove. Pri tem ne uporablja posebnih opisov in ne razkriva vseh specifikacij in značilnosti produkta. Ponavadi nas seznani z okvirnim datumom izida in imenom produkta. Kar seveda med zvestimi navdušenci vzbudi veliko zanimanja in pričakovanj. Nehote, predvsem zaradi “firbca”, podobne občutke ustvari tudi pri tistih, ki niso ravno Applovi navdušenci. In spet jim je uspelo. 🙂 Podoben način marketinga lahko zelo preprosto uporabite v svojem podjetju. Za napovedovanje produktov lahko dobro izkoristite družbena omrežja, ki vam ponujajo oseben in pristen stik s svojimi potencialnimi kupci.

5 marketinških trikov podjetja Apple
Ocenite prispevek!

5 marketinških trikov podjetja Apple

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja