5 korakov do najboljše spletne strani

“When people feel insecure about something, they look around for validation. Show them that other people trust you.”

– Francisco Rosales

Spletno stran bi najlažje opisala kot neke vrste izložbo podjetja. Njena urejenost in raznolikost odločilno vpliva na izoblikovanje mnenja okolice. Z obliko in vsebino spletne strani obiskovalcem poveste, kakšno podjetje ste in koliko ste se pripravljeni potruditi, da jim postanete všeč in olajšate ter popestrite njihov obisk. Seveda se trendi oblikovanja spletnih strani spreminjajo in za doseganje kar najboljših rezultatov je prav, da jim sledite.

Spletna stran

1. “Ploski dizajn”

V nasprotju s staromodnimi trendi, ki so zagovarjali 3d dizajn in raznorazne posebne efekte, se danes vračamo k 2d ali “ploskem dizajnu”. 2d dizajn je vsekakor bolj pregleden, uporabniki mu lažje sledijo in tudi vsebina se z uporabo 2d dizajna nalaga hitreje. Vaša spletna stran bo izgledala bolj preprosto in izognili se boste občutku, da je na strani vsega preveč.

2. Hamburger meni

Hamburger meni se ponavadi pojavlja v zgornjem delu spletne strani, kjer je obiskovalcem vedno pri roki. Spoznamo ga po treh vzporednih črtah, ki se nahajajo ena nad drugo in zaradi treh “nadstropij” spominjajo na hamburger. Ob kliku na črtice se nam ponavadi spodaj prikaže meni. Tak način prikazovanja menija je zamenjal klasičnega (kjer so bile možnosti izbire največkrat postavljene vzporedno v zgornjem delu) zato, ker zavzema zelo malo prostora in spletna stran zgleda bolj pregledno. Več prostora pa tako ostane za vizualizacije.

3.„Dizajn kartic“

Z bliskovitim razvojem družbenih medijev, ki podpirajo kartični dizajn (npr. Pinterst), se je trend predstavitve produktov in storitev, prestavil v smer manjših kartic, ki so sestavljene iz slike in krajšega zapisa. Kartice uporabnikom že takoj povedo, kaj bodo s klikom izvedeli oz. pridobili. Z ustrezno izbiro slike in stavkov jih lahko uporabite za vzbuditev zanimanja in privabljanja klikov uporabnikov. Spletna stran tako izgleda bolj organizirano in brez odvečnega teksta.

4. Pisava

Izberite pisavo večjih velikosti, ki omogoča bolj pregledno vsebino in lažje branje. Pisavo lahko popestrite še z izbiro posebnih fontov in tako še bolj izrazite svojo individualnost.

5. Kakovostne slike

Letošnji trendi v oblikovanju spletnih strani kažejo, da morate za ustvarjanje dobrega vtisa na prvo stran vključiti veliko sliko, ki mora sovpadati z ostalim oblikovanjem strani. Velika slika na prvi strani ustvari pravo vizualno izkušnjo, ki uporabnike prepriča, da se pomaknejo nižje, kjer jih mora čakati vsebina. Slike omogočajo, da že z vizualno podobo poveste, kakšen je vaš stil. Poleg slik lahko v na prvo spletno stran vključite tudi uvodni video, ki se začne predvajati kar sam od sebe in s klikom na ta video pripeljete obiskovalce do pravega predstavitvenega videa. Video vsebina obiskovalce lahko informira veliko hitreje kot besede. Ne pozabite na dobro kakovost tako slikovnega kot video materiala in pazite na ujemanje s kontekstom celotne strani.

5 korakov do najboljše spletne strani

Št. komentarjev: 1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.