4 razlogi za razvoj lastne aplikacije

“Going viral is not an outcome; it”s a happening. Sometimes it happens; sometimes it doesn”t. Just remember, fans are vanity and sales are sanity.”

– Lori Taylor

Aplikacije so postale nujna sestavina novodobnih podjetij, katerih cilj je navezati bolj oseben stik s svojimi strankami. Hkrati aplikacije predstavljajo odlično priložnost za manjša podjetja, ki si z razvojem lastne aplikacije lahko pridobijo veliko novih strank in navdušijo obstoječe. Če se vaše podjetje še ni odločilo za razvoj lastne aplikacije, je morda zdaj pravi čas, da to storite.

1. Važen je namen

Pri razvoju aplikacije je vsekakor najbolj pomembno, da najprej zelo dobro premislite, čemu bo vaša aplikacija sploh namenjena. Če vaše podjetje ponuja gostinske storitve, lahko razmišljate o aplikaciji, ki ponuja naročanje hrane ali pa spodbujanje klica za rezervacijo mize. V kolikor  ponujate internetne storitve, jih lahko prodajate preko aplikacije. Morda lahko aplikacijo izkoristite samo zato, da vaše stranke spodbudite, da z vami navežejo stik. Preko aplikacije jih lahko tudi opominjate na pomembne stvari, kot so pomembni dogodki, popusti in jih spodbudite, da sodelujejo v vaši novi nagradni igri.

2. Inovativnost je najbolj pomembna

Seveda je preučevanje konkurence zelo pomemben korak, ki je za razvoj aplikacije nujen. Glede na to, da je aplikacij že precej, boste vsekakor našli, kar boste iskali. Priporočljivo je, da še vedno stremite k temu, da ste inovativni in ponudite nekaj, česar še nismo doživeli. Nova in sveža ideja je to, kar nujno potrebujete!

3. Z aplikacijo lahko tudi zaslužite

Z aplikacijo lahko tudi dodatno zaslužite. Še posebej, če vaše podjetje že sedaj prodaja storitve ali izdelke preko interneta, preprosto prodajo vključite v aplikacijo, ki bo preprosta in zabavna za uporabo. Seveda lahko ponudite plačljivo namestitev aplikacije in z vsako novo namestitvijo nekaj zaslužite. Vendar pa morajo biti vaše storitve v tem primeru res vredne svojega nakupa, saj si s prevelikimi obljubami in posledičnim razočaranjem strank lahko naredite kar nekaj škode. Najboljša rešitev je, da se pozicionirate v zlato sredino in svojim strankam ponudite brezplačno namestitev in v zameno za plačilo ponudite dodatne storitve. Ta način je predvsem popularen pri aplikacijah, katerih namen je zabava (npr. igrice).

4. Tehnične ovire so preteklost

Z razvojem aplikacije se lahko (če imate dovolj znanja) poigrate sami, najamete strokovnjake ali pa si pomagate z aplikacijami, ki so namenjene temu, da z njihovo pomočjo ustvarite novo aplikacijo. Kot vidite, je celoten proces precej preprost in izgovorov, da je razvoj lastne aplikacije za vas prevelik zalogaj, nimate več. Skrajni čas je, da vklopite kreativni del svojih možganov in začnete razmišljati, čemu bo vaša nova aplikacija namenjena.  

 

4 razlogi za razvoj lastne aplikacije
5 (100%) 3 glas[ov]

4 razlogi za razvoj lastne aplikacije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja