Kako organizirati Facebook dogodek

“Social media creates communities, not markets.”

– Don Schulz

V kolikor vaše podjetje organizira dogodke, delavnice, izobraževanja ali morda samo sproščena druženja, izkoristite brezplačno funkcijo povabila na dogodke na Facebooku. Z objavo dogodka na Facebooku lahko širšo publiko opozorite nase in poskrbite, da se bo novica hitro razširila. Facebook dogodke lahko zelo dobro izkoristite tudi za povabilo na otvoritev vašega novega obrata. V naslednjih vrsticah bom opisala, kako dogodek ustvariti in kako poskrbeti, da bo zanj izvedelo čim več ciljnih strank.

Facebook dogodek

Javen ali zaseben dogodek

Na začetku se morate odločiti, ali bo vaš dogodek zaseben ali javen. Razlika je zgolj v temu, da bo javen dogodek viden vsakomur na Facebooku, vsi pa bodo imeli tudi možnost vabljenja svojih prijateljev, komentiranja in deljenja dogodka. Če izberete zasebno možnost, bo dogodek viden samo povabljenim. Samo povabljeni pa bodo tudi lahko komentiral in objavljali vsebine pod dogodkom.

Ne pozabite na glavne sestavine

Dogodku na Facebooku določite ime, ki bo dobro opisalo naravo vašega dogodka, hkrati pa pokazalo tudi bolj sproščeno stran vašega podjetja. Priporočljivo je, da poleg pripnete tudi sliko, ki naj bo v povezavi s temo dogodka. V naslednjem koraku določite datum in uro začetka in konca dogodka. V nadaljevanju je pomembno, da dobro opišete namen in temo dogodka, da bodo povabljeni vedeli, kaj pričakovati. Zelo pomembno je tudi, da vpišete nekaj ključnih besed. Ključne besede so tiste besede, za katere mislite, da jih bodo uporabniki uporabili, ko bodo vaš dogodek oz. vaše podjetje iskali. S kljukico imate možnost označiti, ali je vaš dogodek brezplačen ali/in otrokom prijazen.

Prodaja vstopnic

V kolikor za dogodek prodajate vstopnice, je zelo pomembno, da dodate povezavo do spletne strani, kjer se vstopnice prodajajo. Le tako bodo na dosegu roke vsem, ki se bodo dogodka želeli udeležiti. Prihranili pa jim boste tudi nekaj sitnosti pri iskanju vstopnic.

Povežite se s partnerji

Če dogodek organizirate še s kakšnim partnerjem, ga lahko dodate kot soorganizatorja in na tak način še povečate možnost, da bo beseda o vašem dogodku dosegla čim več uporabnikov. Dogodek lahko vaši partnerji dodajo v svoj koledarček, kjer bo na vpogled vsakemu interesentu.

Na koncu določite, kdo lahko pod dogodek objavlja vsebine. V kolikor se določite za možnost, da to lahko počne kdorkoli, pazite, da boste redno prisotni in da boste vestno in v doglednem času odgovorili na vsako postavljeno vprašanje.

Kako organizirati Facebook dogodek
5 (100%) 1 glas[ov]

Kako organizirati Facebook dogodek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja