Marketing in kreativnost

Kaj naredi marketing kreativen? Je potrebno več inovacije ali domišljije? Ali je marketer oseba, ki ga lahko tretiramo kot umetnika ali podjetnika? Marketing je danes postal zapletena nuja podjetja, ki lahko podjetje vodi v zmago ali pa v pogubo. Marketer mora obvladati podatkovne analize, skrbeti za izkušnjo potrošnika, javno sliko podjetja in sliko izdelka ali storitve.

Da bi raziskali ta vprašanja, vam predstavljam pet trendov, ki skušajo ponazoriti, kaj danes pomeni biti kreativni marketer in zakaj je dober marketing = kreativen.

marketing in kreativnost

5 trendov marketinga in kreativnosti

1. Ustvarjajte s stranko skupaj in ne samo za stranko

Danes stranke niso več samo potrošniki, so tudi ustvarjalci, ki vam lahko pomagajo razvijati vsebino in dodajajo ideje v vaše podjetje skupaj z vami. Marketing in kreativnost pomeni delo skupaj s strankami. Že od začetka dovolite, da stranke prepletejo svoje izkušnje z vašimi prizadevanji in sanjami, da boste dosegli večji uspeh vašega podjetja.

2. Vlagajte v celotno izkušnjo

Vsak marketer verjame, da je izkušnja stranke pomembna. Izkušnja naj vključuje:

  • izdelek ali storitev
  • čas poizvedovanja
  • odločitev
  • pomoč strankam
  • nakup
  • odnos s stranko skozi čas
  • ponovni nakup.

Za takšno izkušnjo je potreben vaš čas in kreativnost.

3. Navdihnite kreativnost v drugih

Marketing ne stoji več samo na plačanih oglasih, medijih, promociji, itd., saj so ljudje postali nova veja marketinga. Način, kako lahko povečate vpliv vašega podjetja, je z navdihovanjem kreativnosti v drugih. Obravnavajte vsakogar (zaposlene, partnerje, stranke) kot razširitev vaše marketinške ekipe.

4. Merite kreativnost

Merljivost marketinga pomeni, da lahko natančno veste, kaj deluje in kaj ne. To daje marketingu priložnost za preizkušanje novih načinov in kreativen pristop.

5. Razmišljajte kot mlado podjetje

V preteklosti so morali marketerji delovati kot menedžerji in postavljati cilje vnaprej, ter delovati v tem okvirju sredstev, ki so jih imeli na voljo. Danes marketerji delujejo bolj kot podjetniki, ki se nenehno prilagajajo na spremembe trga.

 

Današnji marketerji morajo stremeti za mišljenjem inovatorjev in podjetnikov: ustvarjati vrednost podjetja na način vključevanja celotne organizacije podjetja, iskanju celotne izkušnje za stranke, meriti podatke in spreminjati marketinške strategije na podlagi rezulatatov in sprememb.

3.5/5 - (2 votes)
Marketing in kreativnost

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.