Od vaše ideje do njene izvedbe

Ko pride navdih, obstajajo orodja, ki jih lahko uporabite za zagotovitev najboljših rezultatov. Poiskala sem par načinov, ki vam lahko pomagajo obdržati fokus in pretvoriti vaše ideje v zlato. Torej ne pustite več, da ideja odide ali ostane samo v vaši glavi, ampak jo pretvorite v konkretno rešitev, ki lahko pomaga ljudem in ki jo bodo ljudje z veseljem koristili.

Večina idej nima možnosti. In to je vaša krivda. Odpravili ste jih z izgovori o drugih nujnih stvareh, ki jih morate v življenju opraviti ali pa ste zasuti s sporočili, ki motijo vaš ritem dela in vam vzamejo preveč časa za razmišljanje in razvijanje vaše ideje.

Zamisli postanejo trdne stvari le, če zanje uporabimo: organizacijo, fokus in vodstvo. Razviti morate sposobnost za napredovanje ideje, ne glede na vse negativne misli in ohraniti fokus razvoja ideje.

Od vaše ideje do njene izvedbe

Čas za razmišljanje

Nenehno smo bombardirani s sporočili; e-pošto, objavami na Facebook-u ter ostalih socialnih omrežjih, telefonskimi klici, sporočili. Namesto, da porabljamo svojo energijo za naše ideje, jo porabimo za odzivanje na vsa družbena sporočila.
Nekateri najbolj produktivni ljudje načrtujejo svoje dneve na način, da omejijo in minimalizirajo e-pošto, socialna omrežja, itd. na dvo ali triurne segmente dneva. Tako jih nenehno prejemanje sporočil ne moti pri delu in se lažje osredotočijo na ideje, ki zahtevajo raziskavo in načrtovanje.

Za vsako idejo nastavite tri datoteke

Postopek izvajanja za večino idej bo imel tri komponente: akcijske korake, elemente in reference.
Akcijski koraki so jedrnate naloge, tiste na seznamu, ki se začnejo z glagoli.
Elementi so ideje, ki nastanejo v možganih in nanje ni priporočljivo takoj ukrepati. Vendar vam lahko pozneje pridejo zelo prav.
Reference so članki, opombe, raziskave, slike in druge stvari, ki jih zbirate za idejo.

Koraki ukrepanja na sestankih

Zaključite sestanke tako, da vsak sodelavec, poslovni partner ali stranka, pove svoje nadaljnje cilje oz. korake ukrepanja, ki jih bo naredila po sestanku in kako lahko skupaj opravite naslednja opravila v smeri skupnega cilja. Vaja bo takoj pojasnila, kaj manjka vaši ideji, kaj je napačno razumljeno in kje so odstopanja. Z glasno navedbo akcijskih korakov pride tudi občutek odgovornosti.

Premikajte se naprej, ne pustite, da bi kdo ubil vaše ideje, sploh pa ne vi sami.

3/5 - (1 vote)
Od vaše ideje do njene izvedbe

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.