Influencer Marketing – Marketing vplivnežev

Influencer Marketing – Marketing vplivnežev

Nova doba marketinga, zlata mrzlica, ki jo napovedujejo in ki jo je že možno zaznati, opaziti na trgu, je marketing vplivnežev. Kaj točno je influencer marketing?

Najbolj preprost primer, ki si ga lahko vsak predstavlja in podoživi svoje občutke, je srednja šola. Predstavljajte si, da hodite po hodniku mimo skupine priljubljenih srednješolcev, takoj si zapomnite kaj imajo oblečeno, kako se obnašajo, kaj se pogovarjajo, njihovi nasveti oz. mnenja so najboljša, njihova osebna izkušnja vas privlači in jo želite tudi sami.

“Vplivneži”, ki pokrivajo določene tematike (blogerji, športniki, znane osebnosti) in so pri tem pristni imajo na tisoče sledilcev, bralcev in oboževalcev. Influencerji imajo svoje kanale, preko katerih komunicirajo s svojimi sledilci. Z njimi se ljudje poistovetijo bolj kot z ljudmi iz oglasov ali fotografijami, objavljenimi na spletnih mestih. Sledijo njihovim nasvetom in izdelkom, ki jih uporabljajo.

Odlična priložnost za kreiranje vsebine in promocijo produktov, znamk in storitev vašega podjetja je preko influencerjev. Vsebine so lahko predstavitev znamke, fotografije z vašim produktom, recenzije, testi, nagradne igre, ki jih influencerji objavljajo na svojih družbenih omrežjih ali na svojih medijih (youtube).

Influencer marketing

Trije najbolj pomembni faktorji, na katere morate biti pozorni pri sodelovanju z vplivneži.

1. DOSEG

Vplivneži imajo svoje kanale, preko katerih dosežejo ogromno svojih sledilcev – potencialnih potrošnikov.

2. VSEBINA

Vplivneži raziskujejo vaše izdelke, storitve, in predstavljajo lastno mnenje o vašem izdelku, storitvi, kar stremi k efektivni prodaji in priljubljenosti blagovne znamke.

3. ZAUPANJE

Vplivneži imajo sledilce, ki jim zaupajo, ki so jim za zgled. Njihove predloge, mnenje si razlagajo kot prijateljski nasvet.

Influencer marketing se vse bolj pojavlja tudi na slovenskem trgu, zato vam svetujem, da si vzamete čas in raziščete, katere osebe so infulencerji pri nas in bi lahko predstavljali vaše podjetje. Poslušajte nasvete influencerjev, saj se zna zgoditi, da vedo o svojih sledilcih in bralcih več, kot pa si mislite in vam lahko posredujejo kup kvalitetnih informacij in potencialnih strank.

Influencer Marketing – Marketing vplivnežev
Tagged on:             

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.