3 razlogi za uporabo e-mail marketinga

“Email has an ability many channels don’t: creating valuable, personal touches – at scale.”

– David Newman

V današnjih časih, ko komuniciranje poteka pretežno preko družbenih omrežij in je pristen stik med podjetji in strankami zelo redek, e-mail sporočila dajejo bolj osebni vtis. Princip pošiljanja še vedno najbolj spominja na navadno pošto, saj je sporočilo poslano na naš e-mail naslov in zato torej namenjeno samo nam. V primerjavi z reklamnimi sporočili, ki jih podjetja pošiljajo preko družbenih omrežij na svojih straneh, predstavlja prejem e-mail sporočila zagotovo bolj osebno izkušnjo. Ustvarjanje osebne izkušnje in pridobitev zaupanja strank sta zagotovo zelo pomembna cilja vsakega podjetnika. Poleg bolj osebnega odnosa e-mail marketing ponuja še veliko več.

 

Mailbox

1. Vzpostavitev zaupanja

Skozi e-mail marketing lahko postopoma gradite na zaupanju vaših strank in povečate vrednost svojega podjetja v njihovih očeh. Če za vsebino izberete še teme, za katere ste prepričani, da vaše stranke zanimajo in jim e-mail sporočila pošiljate točno ob urah, ko jih najraje prebirajo, ste zadeli terno! Orodja za ustvarjanje slikovitih e-mail sporočil vam omogočajo tudi možnost, da stranke razdelite na več segmentov, ki jim lahko pošiljate različna sporočila ob različnih dnevih in urah. Vsebina, ki jo boste uporabili za e-mail sporočila, naj bo prirejena samo za stranke, ki jih prejemajo.

2. Plačali boste s časom in energijo

E-mail marketing lahko uporabljate popolnoma brez stroškov. Poznamo vrsto orodij, ki jih lahko uporabljate povsem brezplačno. Dovolj je že, da si ustvarite profil in ustvarjanje se lahko prične. Najbolj preprosto orodje, ki je tudi najbolj primerno za začetnike, je MailChimp, ki omogoča ustvarjanje zelo dobrih e-mailov in vsebuje kar nekaj zelo dobrih predlog, ki jih lahko prilagodite po svojem okusu. V primeru, da iščete kakšno bolj specifično temo, jo lahko enostavno poiščete na spletu ali pa jo, če ste bolj vešči, ustvarite kar sami.  Torej vas ustvarjanje e-mail sporočil ne bo stalo nič več, kot le čas in energijo, ki ju boste namenili ustvarjanju.

3. Testirajte in profitirajte

Orodja za pošiljanje e-mail sporočil omogočajo tudi ogromno možnosti testiranja, ki vam lahko pomagajo ugotoviti, kdaj vaše stranke najraje odpirajo vaša e-mail sporočila in kakšne informacije jih najbolj zanimajo. Lahko se tudi držite kakšne izmed neštetih teorij, ki ugotavljajo, katere ure so za pošiljanje e-mail sporočil najbolj primerne. Vsekakor pa je vsak segment strank drugačen in svetujem vam, da “e-mail navade” svojih preizkusite kar sami. Večina orodij ponuja tudi dober pregled nad statistiko in možnost nastavitev urnika pošiljanja sporočil. To pomeni, da lahko pošiljanje e-mail sporočila nastavite vnaprej in vam ni potrebno skrbeti, da boste točno ob uri pošiljanja za računalnikom, saj bo program to storil namesto vas.

E-mail naslove strank lahko zbirate na vaši spletni strani, preko družbenih omrežjih ali na kakršenkoli podoben način, kjer se mora stranka vedno prostovoljno prijaviti. V e-mail sporočilih ne pozabite dodati besedila o tem, zakaj je stranka e-mail prejela, kaj vse bo s tem pridobila in seveda možnost odjave od prejemanja sporočil. Na žalost tudi v e-mail marketingu ne morete ugoditi čisto vsem. 🙂

 

 

 

3 razlogi za uporabo e-mail marketinga
5 (100%) 1 glas[ov]

3 razlogi za uporabo e-mail marketinga

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja