Je spletno oglaševanje sploh potrebno?

“The best way to predict the future is to create it.”

– Peter Drucker

Spletno oglaševanje

Prepričano smo, da vam spletno oglaševanje ne pomeni nič novega in je v vseh teh letih tuhtanje o vsebini za nove objave že skoraj postalo del vašega vsakdanjika. Vendar pa ne glede na to ali vam oglaševanje preko spleta predstavlja užitek in z veseljem ubirate nove načine ter preizkušate različne taktike ali pa vam predstavlja samo dodatno obremenitev in še vedno niste čisto prepričani, če je za vaš posel to res najbolj optimalen način, je pojavljanje na spletu v teh časih nujno potrebno.

V naslednjih nekaj vrsticah vas bomo spet popeljali na začetek in vas spomnili zakaj je pomembno, da vztrajno nadaljujete po svoji začrtani poti, pa če tudi še niste dosegli želenih rezultatov. Za dobre rezultate je poleg organiziranosti in nekaj kreativnih strokovnjakov oz. entuzijazcev potreben predvsem čas.

 

Spletno oglaševanje

 

P.S.O.

V starodavnih časih, pred spletnim oglaševanjem (p.s.o.), ko oglaševanje še ni živelo na spletu, so se strokovnjaki osredotočali predvsem na promocijo in reklame, ki pa so si jih lahko privoščili samo tisti, ki so imeli dovolj sredstev za to. Takrat je bilo skoraj nemogoče, da bi se majhna podjetja lahko primerjala z velikimi, kaj šele z njimi tekmovala. Potem pa so se stvari drastično spremenile. V današnjem času spletnega oglaševanja imajo tudi manjša podjetja in start-upi s premišljenim nastopom in veliko mero kreativnosti več možnosti za uspeh in tekmovanje z večjimi, ki še vedno posedujejo več sredstev, vendar pa (hvala bogu) enota za uspeh na spletu ni samo denar, temveč tudi vztrajnost, znanje, aktualnost in kar nekaj sreče.

 

Kako postati viden?

Že iz vsake špranje oglaševalskih člankov in dragih priročnikov bode dejstvo, da je na internetu potrebno biti viden. Kako torej lahko postanemo vidni? Odgovor je seveda sila preprost in ga lahko najdemo, če se samo malo ozremo okoli sebe. Skoraj vsi, ne glede na to kje se nahajamo, v vsakem času, so priklopljeni na internet. Torej je vse kar moramo narediti, usmeriti svojo energijo v to, da se jim pokažemo!

 

Ampak zakaj?

Zavedati se moramo, da so vsaj majhen delček vseh teh „priklopljenih“ ljudi v resnici vaše potencialne stranke, ki morda ravno ta trenutek na svojih napravicah iščejo vaše podjetje (pa če tudi stojijo na vašem pragu!). Zato je več kot pomembno, da jim v takem trenutku, s svojim pojavljanjem na spletu, pod nos pomolite svojo telefonsko številko, naslov, mail, zemljevid, svoje včerajšnje kosilo in najljubšo vrsto vina! Ponuditi jim morate vse kar iščejo, da se bodo ob gledanjem v vaše spletno ogledalo počutili varne in vam zaupali. Seveda pa je vaša naslednja naloga, da jih s svojimi kreativnimi vsebinami in produkti ali storitvami prepričate v konverzijo.

Splet predstavlja ogromno odprtih možnosti za oglaševanje, ki pa jih morate sami (ali tisti, ki delajo to za vas) raziskati in izkoristiti. Spletne storitve, kot so izdelava spletnih strani in spletih trgovin so postale lažje dostopne in tudi lažje si jih lahko privoščimo. Poplava socialnih omrežij nam omogoča direkten stik s strankami in tudi zadovoljstvo lahko preverimo v vsakem trenutku. Prav tako se zdi, da se okoli izdelave oglasov in izmišljevanja kar najbolj primernih ključnih besed vrti cel svet.

 

In recept za uspešnost?

Vseeno pa spletno oglaševanje ni tako preprosto in zanj ni le enega pravilnega recepta, ki bi deloval v vseh primerih. Lahko pa z mirno vestjo rečemo, da osnova recepta vselej ostaja enaka. Ena izmed najbolj pomembnih in največkrat dodanih sestavin je spoznavanje svojih ključnih kupcev. Spoznati jih morate v potankost in se preden sprejmete vsako nadaljnjo odločitev, postavite v njihovo kožo in na stvar poglejte iz njihovega vidika. Samo tako jih boste lahko dodobra spoznali in se jim uspešno približali, jih uspešno nagovorili in navsezadnje tudi prepričali, da se bodo k vam vračali in svojo pozitivno izkušnjo tudi delili z drugimi.

Je spletno oglaševanje sploh potrebno?

4 thoughts on “Je spletno oglaševanje sploh potrebno?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.