Nasveti za odlične Instagram fotografije, ki vam bodo v pomoč pri vaših marketinških kampanjah

Instagram je danes eno izmed najbolj popularnih družbenih omrežij. Lepe fotografije so to, kar naj instagramu največ šteje.  Ljudje smo vizualna bitja, ki nas privlačijo lepe stvari, seveda je lepota v očeh vsakega posameznika, vendar vam lahko z našimi nasveti pomagamo kako do fotografij, ki bodo imele večji vpliv na večje število ljudi.


1. Pomembnost svetlobe

Za odlično fotografijo je bistvenega pomena svetloba. Če fotografije posnamete na zunanji svetlobi potem boste najlepše fotografije na prostem ustvarili ob »zlati uri«, ki je poleti zgodaj zjutraj in pozno popoldne.

Pozimi je »golden hour« težje določiti, vsekakor pa v zimskih mesecih poiščite čas, ko je svetlobe kar se da veliko.

Če jih boste posneli v notranjih prostorih je bistveno, da je prostor osvetljen z dovolj svetlobe, najlažje boste to storili  s pomočjo studio luči, če si jih lahko privoščite.

2. Dobra oprema

Za dobre fotografije se splača investirati v dober fotoaparat. Danes so dovolj dobri tudi nekateri pametni telefoni, saj se da z njimi ustvariti kar kvalitetne slike.

3. Za fotografiranje ne uporabljajte instagram aplikacije

Da posnameš fotografijo, namesto Instagram aplikacije raje uporabi kar navadno “Camera” ali kakšno boljšo aplikacijo za fotografiranje, saj  lahko tako zaporedoma posnameš več fotografij in ujameš tisti pravi trenutek.

 

 

4. Prava kompozicija

Preden pritisnite na sprožilec najprej premislite ali Vam je všeč kompozicija, ali bi jo lahko kako izboljšali. Na to temo najdete številne knjige in Youtube videje,  pomočjo katerih boste lahko izboljšali vaše znanje kompozicije.

5. Obreži sliko, če je to potrebno

Če je potrebno fotografijo obrežite. Lahko uporabite tudi katero izmed aplikacij, ki bodo vašo sliko prilagodile instagram formatu.

 

6. Obdelava fotografij

Skoraj vsaka fotografija potrebuje vsaj nekaj obdelave.  Za obdelavo fotografij lahko uporabite kar instagram aplikacijo, kjer lahko uredite osnove spremembe contrasta, senc, sliko bolj izostrite itd.

Obstajajo pa tudi številne druge aplikacije za obdelavo fotografij, sama najraje uporabljam Lightroom (sicer je nekoliko bolj zahteven program od ostalih aplikacij, vendar se ga z malo truda lahko hitro priučite).

Veliko ljudi na pametnih telefonih uporablja aplikacijo Snapseed, ki ponuja ogromno (vse od barvnih in svetlobnih korekcij, do urejanja posameznih delov fotografije) in VSCO Cam, ki pride prav predvsem s številnimi filtri.

 

Sedaj ko poznate osnove dobrega fotografiranja pa veselo na delo! Uporabite te nasvete za to, da ustvarite najboljše fotografije za promocijo vašega podjetja na instagramu.

Nasveti za odlične Instagram fotografije, ki vam bodo v pomoč pri vaših marketinških kampanjah

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.