5 zlatih pravil marketinga

Marketing je dejavnost, ki jo morajo izvajati vsa podjetja, tako mala kot velika.  Izdelki, storitve, ki jih kot podjetnik ponujate, se ne bodo prodajali kar sami od sebe, zato marketinga nikakor ne smete zanemariti.

Da bo vaš marketing uspešen, se morate držati nekaterih osnovnih pravil.

 

1. Identificirajte svojo ciljno skupino

Opredelitev ciljne publike in njeno odlično poznavanje je ključnega pomena za uspešnost vašega podjetja. Ni veliko podjetij, ki lahko prodajajo čisto vse vsem ljudem. Zato je pomembno, da izberete svojo ciljno skupino in se pri zasnovi izdelka in izvedbi marketinških aktivnosti osredotočite nanjo.

 

2. Kako doseči stranke

Potem ko boste identificirali svojo ciljno skupino, morate pričeti razmišljati, kako boste potencialne kupce obvestili o svoji ponudbi.

Eden izmed načinov za dosego strank so spletna družbena omrežja, lahko pa tudi osebno delite letake, obveščate o ponudbah z letaki v poštnih nabiralnikih, preko e-mailov …

3. Izkoristite možnost brezplačnega promoviranja

V praksi je velikokrat tako, da podjetja za svojo promocijo porabijo veliko denarja. Obstajajo tudi možnosti, kako promovirati izdelke, storitve, ne da bi za to porabili celo premoženje. Namesto denarja boste v tem primeru v marketing morali vložiti nekoliko več svojega časa in kreativnosti.

To je še posebej primerno za start up in manjša podjetja.

 

4. Testirajte

Vnaprej je težko predvideti, kakšen način promocije bo najbolje deloval za posamezno podjetje. Pomembno je, da skrbno in natančno preučite rezultate svoje promocije, in če želenih rezultatov ni, način promocije spremenite.

Če ste se na primer odločili za promocijo podjetja tako, da ste oglas objavili v lokalnem glasilu, morate v primeru, če nove stranke ne prihajajo, opustiti ta način promoviranja in poskusiti kaj drugega.

 

5. V dvomih se obrnite na strokovnjake

Res je, da vi najbolje poznate svoje izdelke, storitve, vendar je včasih, ko želite te dobro predstaviti in dobro prodati, je prav, da se obrnete na strokovnjake.

 

5 zlatih pravil marketinga
5 (100%) 1 glas[ov]

5 zlatih pravil marketinga

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.