4 razlogi, zakaj je SSL certifikat pomemben za vašo spletno stran

Verjetno ste v zadnjih dveh letih velikokrat slišali, da si morate na spletno stran namestiti SSL certifikat. Toda, kaj sploh ta certifikat pomeni in zakaj je tako zelo pomembno, da ga imate.

Kaj je SSL?

SSL (Secure Socet Layers) je protokol za spletna mesta, ki ustvari varno povezavo med spletnim brskalnikom in spletnim mestom. Ta povezava šifrira informacije na spletnem mestu, kar pomeni, da če bi kdorkoli poskušal dostopati do podatkov v brskalniku, vdreti ali podatke prestreči, bo namesto tega videl mešanico številk, črk in znakov, kar oteži razumevanje informacij.

Kaj je SSL certifikat?

SSL certifikat je podatkovna datoteka, ki jo lahko uporabniki zaradi varnosti namestijo na spletne mesta. Ko uporabniki na svoj strežnik namestijo SSL certifikate, le-ti aktivirajo varnostne protokole, kar omogoča varno povezavo.

Zakaj je pomemben za vašo spletno stran?

Obstaja več razlogov, zakaj je dobro na spletni strani imeti SSL certifikat. Med njimi je tudi dejstvo, da spletni brskalniki mesto, ki nima SSL certifikata označijo za nevarno in o tem obvestijo osebo, ki želi do spletne strani dostopati.

Varovanje uporabniških podatkov

Uporaba SSL certifikata zagotavlja zaščito za vas in vsakogar, ki obišče vaše spletno mesto. Kadarkoli uporabnik vnese svoje osebne podatke na spletno mesto, SSL prepreči dostop komur koli zunaj spletnega mesta do teh podatkov.

Zagotavlja večjo zaščito pred vdori

Če uporabljate SSL certifikat, je manj verjetno, da bo prišlo do vdora in kraje podatkov. Uporaba certifikatov SSL je še posebej koristna, če vaše spletno mesto vključuje uporabniška imena, gesla, podatke o kreditnih karticah ali osebne podatke, saj so to običajno informacije, ki jih hekerji iščejo.

Zviša uvrstitev v iskalnikih (SEO)

Če želite pridobiti na priljubljenosti svojega spletnega mesta, je namestitev SSL certifikata dobra ideja. Spletni iskalniki varne spletne strani nagradijo z višjo uvrstitvijo na seznamu, spletna mesta, ki nimajo certifikata pa označijo kot “nevarna”, zaradi česar je verjetnost, da bodo uporabniki obiskali vaše spletno mesto, manjša.

Vzpostavlja zaupanje pri uporabniku

Certifikat vam lahko pomaga zgraditi zaupanje pri posameznikih, ki uporabljajo vaše spletno mesto. Ti certifikati ščitijo njihove podatke in jim lahko zagotovijo brezskrbnost med nakupovanjem in brskanjem po spletni strani.

Če certifikata na vašem spletnem mestu še nimate, vam toplo priporočamo, da ga namestite. O namestitvi se pozanimajte pri vašem spletnem administratorju ali ponudniku gostovanja.

Oceni prispevek
4 razlogi, zakaj je SSL certifikat pomemben za vašo spletno stran

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.