logo Občina Bled

OBČINA BLED

Dejavnost javne uprave in obrambe; dejavnost obvezne socialne varnosti >> Dejavnost državne uprave ter ekonomska in socialna politika skupnosti >> Splošna dejavnost javne uprave

Naslov

OBČINA BLED
CESTA SVOBODE 13
4260 BLED

Kontakt

Podatki

 • Davčna številka:
  75845687
 • Zavezanec za DDV:
  da, od 01.07.1999 naprej
 • Matična številka:
  5883539000
 • Šifra dejavnosti:
  84.110
 • Dejavnost:
  Splošna dejavnost javne uprave

Podjetje na zemljevidu

Spletna stran

Deli s prijatelji in poslovnimi partnerji


Opis

Naravne lepote, zgodovinske znamenitosti in ugodna geografska lega južno od Alp so Bled namenile turizmu. Podoba Bleda z gradom, jezerom in otočkom sredi jezera so znamenitosti, po katerih Bled pozna domala ves svet. Blejski grad kot nema priča nekdanje moči, trden in samozavesten bedi na skali nad jezerom. Blejsko jezero uživa sloves izredne lepote. Ozadje tega raja tvorijo gozdnata pobočja Jelovice, Pokljuke, vrhovi Julijskih Alp z najvišjim vrhom Triglavom, simbolom slovenstva in Karavanke. Sredi jezera je romantičen otoček s cerkvico Marije Pomagaj. Otok in cerkev imata bogato zgodovino. V cerkvici na otoku je znameniti zvon želja iz leta 1543. Poleg teh lepot in znamenitosti pa je na Bledu in okolici še cela vrsta drugih zanimivosti, ki so vredne ogleda.
Bled je postal samostojna občina ponovno leta 1995. Z 72,3 km2 in 8.171 prebivalci sodi med srednje velike slovenske občine. Glavna gospodarska dejavnost blejske občine je turizem z bogato razvito turistično ponudbo.

Obrazci in vloge
Javni razpisi

Ključne besede

Občina, Bled.

Galerija slik

TRR

Letni promet v EUR