logo Občina Jesenice, Jesenice

OBČINA JESENICE

Dejavnost javne uprave in obrambe; dejavnost obvezne socialne varnosti >> Dejavnost državne uprave ter ekonomska in socialna politika skupnosti >> Splošna dejavnost javne uprave

Naslov

OBČINA JESENICE
CESTA ŽELEZARJEV 6
4270 JESENICE

Kontakt

Podatki

 • Davčna številka:
  39795888
 • Zavezanec za DDV:
  da, od 01.07.1999 naprej
 • Matična številka:
  5874335000
 • Šifra dejavnosti:
  84.110
 • Dejavnost:
  Splošna dejavnost javne uprave

Podjetje na zemljevidu

Spletna stran

Deli s prijatelji in poslovnimi partnerji


Opis

Mesto leži v dolini na obeh bregovih reke Save. Nastalo je z združitvijo več samostojnih naselij (Plavž, Murova, Sava, Kurja vas in Podmežaklja). Je pomembno cesto in železniško vozlišče.
Jesenice so občinsko, hkrati pa tudi gospodarsko, kulturno in upravno središče Gornjesavske doline. V mestu imajo sedež Občina Jesenice, Upravna enota Jesenice, Medobčinski inšpektorat in redarstvo, Okrajno sodišče Jesenice ter druge državne institucije. V mestu je več vrtcev, tri osnovne šole, od tega ena s prilagojenim programom, gimnazija, srednja strokovna šola z različnimi izobraževalnimi programi, Ljudska univerza in Visoka šola za zdravstveno nego. V mestu so Splošna bolnišnica Jesenice, zdravstveni dom, dom za starejše občane in dve lekarni. V hokejski dvorani Podmežaklja, prostorih TVD Partizan in drugih športnih objektih se odvijajo številne športne aktivnosti, kot so hokej, igre z žogo, fitnes, namizni tenis, judo, aerobika, badminton, balinanje, idr. Na Ukovi je letno kopališče z otroškim bazenom in 50-metrskim plavalnim bazenom s skakalnim stolpom. Na zahodnem obrobju mesta je po gozdu speljana trim steza. Trg Toneta Čufarja je kulturno središče mesta. Na Stari Savi je glasbena šola. V mestu sta dve galeriji – Dolik in Kosova graščina, pomembno pa je muzejsko območje Stara Sava z Ruad-Buccelinijevo graščino, cerkvijo Marijinega vnebovzetja, kasarno, pudlovko in kolpernom – nekdanjim skladiščem oglja.
Uradne ure: PON, TOR: 8:00-14:30, SRE: 8:00-16:30, PET: 8:00-12:30

Ključne besede

Občina, Jesenice.

TRR

Letni promet v EUR