Oglaševalski kotiček

Kako se lotiti digitalnega komuniciranja v 3 korakih

Katere lastnosti bi pripisali zaposlenemu v direktni prodaji? Verjetno se vsi strinjamo, da mora biti predvsem vešč v medosebni in spontani komunikaciji, z dobrim občutkom za ljudi, odličnim poznavanjem telesne govorice in zmožnostjo hitrega “prebiranja” ljudi in temu prilagojeno predstavitvijo izdelkov ali storitev. Seveda lahko vse te lastnosti pripišemo tudi zaposlenemu v digitalnem marketingu, vendar pa mu nekatere ne pomagajo kaj dosti, saj osebe v živo ne vidi. Celoten proces marketinga v njegovem primeru poteka izključno preko spletnih medijev in zato se mora zadeve lotiti na malce drugačen način.

1. Čustva so ključna

Če ste zaposleni v digitalnem marketingu ali pa se tem ukvarjate v svojem podjetju, pri komunikaciji s strankami nikar ne pozabite na strankina čustva. Morda lahko ustvarite čustveno zgodbo o nastanku in filozofiji vašega podjetja ali pa čustva vzbujate v vsakdanjih objavah. Ni nujno, da svoje sledilce vedno spominjate samo na pozitivna čustva, lahko jih tudi razjezite ali pa spravite v jok. Odvisno, katera načela zagovarjate in kakšen je vaš namen. Seveda na premišljen način, ki ga vedno zaključite s pozitivnim sporočilom.

2. “Targetirajte” oz. ciljajte

Digitalni marketing je lahko, če se ga ne lotite pravilno, velika potrata časa in denarja. Na spletu se nahaja nešteto različnih ljudi, ki imajo različne potrebe in nagovarjanje vseh je nemogoče in tudi nesmiselno. Zato dobro premislite, kakšne vaše stranke v resnici so, določite jim nekaj bistvenih lastnosti in se nanje osredotočite. S svojimi objavami lahko potem “ciljate” na uporabnike z določenimi lastnosti, kot so npr. spol, starost, kraj bivanja, interesi, pripadnost subkulturam… In še mnogo več.

3. Vedno sveža vsebina

Seveda se morate, če ne želite, da bi na vas pozabili, zelo potruditi, da bodo teme vaših objav aktualne, zabavne, zanimive in predvsem ravno prav pogoste.  Poskusite tudi s spodbujanjem k komunikaciji in deljenju vaših objav.

 

Rezultati, ki vam pokažejo kako uspešen je vaš digitalni marketing, niso samo povečan obseg prodaje, temveč tudi večanje vaše skupnosti, številčnejši obiski vaših spletnih omrežij ter boljša in pogostejša komunikacija z vašimi strankami.

 

Kako se lotiti digitalnega komuniciranja v 3 korakih
4.7 (93.33%) 3 glas[ov]

Kako se lotiti digitalnega komuniciranja v 3 korakih