Oglaševalski kotiček

3 nasveti za izdelavo predstavitvenega videa

“Business decision makers LOVE online video because it gives them the most amount of information in the shortest amount of time”

– Robert Weiss

Želimo ali ne, živimo v časih, prenasičenih z informacijami. Kamorkoli se ozremo, nam nekdo nekaj poskuša povedati ali pa nam kaj prodaja. Pred informacijami nismo varni celo v zavetju svojega doma, kjer večino časa preživimo v družbi digitalnih medijev, ki so pravo gnezdo informacij. Naše potrpljenje in koncentracija se z razvojem digitalnih medijev in vedno novih vsebin s svetlobno hitrostjo zmanjšuje. Že samo prebiranje daljšega članka nam včasih povzroča težave. Hitro se pomaknemo na del, ki nas zanima in potem preprosto nadaljujemo raziskovanje na drugi povezavi. Tako nestrpen način sprejemanja informacij za digitalni marketing pomeni zelo hudo težavo. Informacij in vsebin je ogromno in konkurenca je resnično velika. Kako torej lahko majhno podjetje brez ogromnega “budgeta”, ki bi ga vložilo v marketing, predstavi svoje izdelke ali pove svojo zgodbo? Še ne dolgo nazaj so bile slike tiste, ki so povedale več kot 1000 besed. Sedaj pa je to vsekakor video vsebina, ki brez odvečnih besed preprosto opravi svojo nalogo. Zato so video vsebine izvrsten kanal za predstavitev novih izdelkov vašega podjetja!

1. Ne bodite predolgi

Nikakor ne mislite, da morate v videu povedati (prikazati) vse, kar želite povedati, saj vam niti slučajno ne bo uspelo. Priporočena dolžina videa je od 60 – 90 sekund in tudi ta je predolga, če ne znate vzbuditi zanimanja. Izogibajte se besedam in poskusite svoj izdelek predstaviti konkretno v fazi uporabe.

2. Bodite preprosti

Za pomoč pri razmišljanju, kako se zadeve lotiti, priporočam, da uporabite metodo KISS (Keep It Simple Silly), ki vam bo pomagala postaviti določene okvirje za scenarij videa. Ta metoda je sestavljena iz 4 korakov, katerih trajanje seveda lahko poljubno spremenite. Zapomnite si samo, da ne smete biti daljši od 90 sekund.

3. Pokažite svojo kreativnost in se zabavajte

V vašem videu lahko nastopajo resnične osebe, risani junaki, izmišljeni liki… Morda k sodelovanju povabite kakšno slavno osebo! Lahko dodate zanimive vizualizacije in zvočne efekte. Pravzaprav tukaj nimate nobenih omejitev, razen vašega znanja ustvarjanja video vsebin in tudi pri tem vam lahko pomagajo strokovnjaki. V videu poskusite pokazati osebnost in dušo vašega podjetja in nikakor ne bodite preveč resni. Verjemite, da ne glede na to, kako različni ljudje si bodo vaš video ogledali, vsi se radi zabavajo.

Uspeh vašega videa je v celoti odvisen od vas in pravi recept za idealen scenarij pravzaprav ne obstaja. Svetujem vam, da si vzamete čas in poskusite umestiti vaš izdelek v različne življenjske situacije in si na podlagi tega izberete najbolj primerno, s katero verjamete, da se bodo vaše stranke lahko poistovetile. Bolj, ko se boste vživeli v njihova življenja, lažje vam bo šlo in več pohval bo požel vaš video.

3 nasveti za izdelavo predstavitvenega videa
Ocenite prispevek!

3 nasveti za izdelavo predstavitvenega videa